// Blog 31.01.2011




We francuskim Lyonie odbywał się dwudniowy prestiżowy konkurs kulinarny - Bocuse d'Or, podczas największych targów gastronomicznych Sirha 2011. To już trzynasta edycja tego międzynarodowego konkursu. Najlepsze w świecie ekipy kucharskie z 24 krajów rywalizowały, by zdobyć prestiżowego Złotego Bocuse’a. Tegoroczna edycja konkursu była dla Polaków historyczna, ponieważ po raz pierwszy Polacy mieli okazję brać udział w tak ważnym w świecie gastronomii konkursie. Byli to: Rafał Jelewski oraz Bartosz Budzyński. W tym roku się nie udało, ale już sam udział w konkursie to wielkie wyróżnienie. Jestem podwójnie dumny, ponieważ i Polacy i Francuzi zaznaczyli swą obecność. Nagrodę specjalną za potrawę mięsną otrzymał Jérôme JAEGLE, z Francji. Nic tylko brać przykład.

Wstecz

Ta pozycja nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.