// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// DACHÓWKI GRENADINOWE



Składniki
50 gr syropu grenadinowego
80 gr cukru drobnego
37 gr mąki
50 gr rozpuszczonego masła
1 pomarańcza, zest

Przygotowanie
Do naczynia dodaj i wymieszaj syrop grenadinowy, cukier, mąkę, masło i zest z pomarańczy. Wstaw do lodówki.Rozgrzej piec do temp. 2000C. Na silikonową matę lub papier pergaminowy układaj ciastko, formując spodem łyżki krążki. Włóż na 6 min do pieca.

Lekko ostudzone krążki zdejmij delikatnie szpatułką i natychmiast nakładaj je na wałek do ciasta, aby nabrały formę. Kiedy są już gotowe najlepiej przechowywać je w hermetycznie zamykanym, metalowym pudełku.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.