// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// PSTRĄG CYTRYNOWO - MUSZTARDOWY



Dla 2 osób
Czas przygotowania: 3 min
Czas gotowania: 8 min

Składnik:
2 duże pstrągi w całości, ok. 300 gr
Musztarda Dijon
2 cytryny
Ocet malinowy
Sos sojowy
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kopru włoskiego w ziarnach
Pieprz, świeżo mielony

Przygotowanie:
Pstrąga oczyść z łuski i wnętrzności i włóż do dużego naczynia. Rybę posmaruj z obu stron musztardą, dodaj 2 łyżki sosu sojowego, sok z 1 cytryny, troszeczkę octu malinowego, 1 łyżeczkę curry, nasiona kopru włoskiego i świeżo mielony pieprz. Całość włóż do rozgrzanego pieca na 8-10 min, temp. 1800C.

Serwuj z gotowanymi ziemniaczkami i przed podaniem skrop pozostałym sokiem z 1 cytryny.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.