|
// PSTRĄG CYTRYNOWO - MUSZTARDOWY
Dla 2 osób Czas przygotowania: 3 min Czas gotowania: 8 min
Składnik: 2 duże pstrągi w całości, ok. 300 gr Musztarda Dijon 2 cytryny Ocet malinowy Sos sojowy 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kopru włoskiego w ziarnach Pieprz, świeżo mielony
Przygotowanie: Pstrąga oczyść z łuski i wnętrzności i włóż do dużego naczynia. Rybę posmaruj z obu stron musztardą, dodaj 2 łyżki sosu sojowego, sok z 1 cytryny, troszeczkę octu malinowego, 1 łyżeczkę curry, nasiona kopru włoskiego i świeżo mielony pieprz. Całość włóż do rozgrzanego pieca na 8-10 min, temp. 1800C.
Serwuj z gotowanymi ziemniaczkami i przed podaniem skrop pozostałym sokiem z 1 cytryny.
|