|
// SAŁATKA OWOCOWA Z KUSKUSEM
Przygotowanie 15 min. Marynowanie 1h
Składniki 4pomarańcze 2 nektarynki 1 cytryna 150 gr truskawek 100 gr kuskusu 30 gr orzechów Pini 2 gałązki mięty
Wsyp kuskus do miseczki, wyciśnij sok z 2 pomarańczy i cytryn. Polej sokiem kasze kuskus i wymieszaj. Odstaw do lodówki na godzinę, żeby kuskus zmiękł. Pozostałe pomarańcze obierz na ćwiartki, wyjmij miąższ nie uszkadzając go. Obierz truskawki, pokrój je na ćwiartki. Umyj miętę i pokrój ją nożyczkami na kawałeczki. Na patelnię wrzuć orzeszki Pini. Chwilę podgrzewaj, aby nadać im złoty kolor. Wyjmij kuskus z lodówki, wymieszaj go widelcem by nadać mu puszystości, dodaj owoce i miętę. Jeżeli jest odrobinę za suchy, dodaj jeszcze wyciśnięty sok z pomarańczy.
Bon Appetit.
|