// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// SAŁATKA OWOCOWA Z KUSKUSEM



Przygotowanie 15 min.
Marynowanie 1h

Składniki
4pomarańcze
2 nektarynki
1 cytryna
150 gr truskawek
100 gr kuskusu
30 gr orzechów Pini
2 gałązki mięty


Wsyp kuskus do miseczki, wyciśnij sok z 2 pomarańczy i cytryn. Polej sokiem kasze kuskus i wymieszaj. Odstaw do lodówki na godzinę, żeby kuskus zmiękł. Pozostałe pomarańcze obierz na ćwiartki, wyjmij miąższ nie uszkadzając go. Obierz truskawki, pokrój je na ćwiartki. Umyj miętę i pokrój ją nożyczkami na kawałeczki.
Na patelnię wrzuć orzeszki Pini. Chwilę podgrzewaj, aby nadać im złoty kolor.
Wyjmij kuskus z lodówki, wymieszaj go widelcem by nadać mu puszystości, dodaj owoce i miętę. Jeżeli jest odrobinę za suchy, dodaj jeszcze wyciśnięty sok z pomarańczy.


Bon Appetit.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.