// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// ODŚWIEŻAJĄCA SAŁATA Z POMIDORKÓW, JOGURTU I MIĘTY



Dla: 4 osoby

Czas przygotowania: 15 min

Składniki:

500 gr pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
120 gr jogurtu naturalnego
1 łyżka oliwy
1 jabłko, odmiana Golden, pokrojone w drobne słupki
12 dużych krewetek, sparzonych i oczyszczonych
1 cytryna
1 łyżka posiekanej mięty
Sól i pieprz


Przygotowanie:

Do miseczki dodaj pokrojone pomidorki i solidnie je posól, aby puściły sok.

Miętę maceruj razem z sokiem z cytryny, jogurtem i oliwą. Przecedź pomidory i również dodaj je do sosu.

Wyłóż wszystko na talerz, układając na wierzch krewetki, jabłka i dekorując świeżą miętą lub bazylią.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.