// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// ZUPA ARBUZOWA Z BAZYLIĄ I ZIELONĄ CYTRYNĄ



Dla 4 osób.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas chłodzenia i macerowania: 2godz.

Składniki:
1 kg miąższu z arbuza
1 mały melon
2 zielone cytryny
4 gałązki bazylii
100ml wina słodkiego typu Tokaj
50 ml syropu z cukru trzcinowego

Przygotowanie:
1. Miąższ z arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy w kosteczkę
2. Melon  kroimy na pół , zdejmujemy pestki i  wykrajamy kuleczki, które przechowujemy na później. Pozostały melon miksujemy z arbuzową kosteczką, dodajemy syrop z cukru trzcinowego, wino oraz sok z jednej zielonej cytryny.
3. Całość przelewamy do wazy, na wierzch dodając posiekaną bazylię i melonowe kuleczki.  Foliujemy i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
Wydawanie:
Naszą arbuzową zupę podajemy w czterech kolorowych miseczkach, dekorując plasterkami zielonej cytryny i posiekaną bazylią
Bon Appetit :-)




Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.