// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// KARP PO PROWANSALSKU



Dla: 4 osób

Składniki
1kg filetowanego karpia
50 g oleju
2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
1 cebula, pokrojona w piórka
250 g pomidorów z puszki, pokrojonych w kosteczkę
Szałwia, kilka listków
1 pęczek bazylii
Cynamon
Sól i pieprz

Przygotowanie
Dopraw karpia tylko solą i pieprzem z obu stron i włóż na 2 godz. pomiędzy talerze.

W dużym garnku podsmaż cebulę, czosnek, następnie dodaj filety z karpia i podsmaż całość z obu stron. Dodaj do całości liście szałwii i posiekaną bazylię, sól, świeżo mielony pieprz i szczyptę cynamonu. Podsmaż całość, od czasu do czasu dolewając troszeczkę wody. Po 15 min. dodaj pokrojone pomidory i znów gotuj na wolnym ogniu ok. 20 min. Pamiętaj, że sos musi być gęsty.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.