// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// SAŁATKA Z MARNOWANYM TUŃCZYKIEM I CZERWONYM PIEPRZEM



Dla : 4 osób
Czas przygotowania: 15 min

Składniki
4 łyżki oliwy
200 g czerwonego, świeżego tuńczyka, pokrojonego w kosteczkę
1 średnia marchew pokrojona w drobną kosteczkę
40 g  pieczarek, oczyszczonych i pokrojonych
3 łyżki octu czerwonego
200 g  młodego szpinaku
Szczypta soli

Przygotowanie
Tuńczyka zamarynuj razem z octem, solą i pieprzem. Zafoliuj i włóż do lodówki na ok. 1 godz.

Umyj i wysusz szpinak. Na talerzu ułóż szpinak, tuńczyk, pieczarki i marchew a bezpośrednio przed podaniem skrop całość oliwą i ewentualnie posyp koperkiem.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.