// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //
|
|
// TAGIATELLE Z PESTO I SEREM PLEŚNIOWYM
Dla 4 osób
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 10 min
Składniki: 400 gr makaronu 150 gr sera pleśniowego (gorgonzola, bress blue etc) 90 gr Pesto Kilka orzeszków Pini, prażonych Dowolnie pęczek bazylii, trybuli lub kolendry Sól
Przygotowanie Ugotuj makaron w osolonej wodzie ok. 10 min tak, aby był al Dente. Zahartuj pod zimna wodą.
Do osobnego garnka dodaj Pesto, makaron i podgrzewaj całość kilka minut.
Pokrój ser w kosteczkę i dodaj również do makaronu.
Pomieszaj delikatnie i serwuj. Na wierzchu dodaj uprażone orzechy Pini oraz posiekaną bazylię/ trybulę lub kolendrę.
|
|
Wstecz
Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.
Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz -
zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta -
zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła -
kliknij tutaj.