// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// TAGIATELLE Z PESTO I SEREM PLEŚNIOWYM



Dla 4 osób

Czas przygotowania: 5 min

Czas gotowania: 10 min

Składniki:
400 gr makaronu
150 gr sera pleśniowego (gorgonzola, bress blue etc)
90 gr Pesto
Kilka orzeszków Pini, prażonych
Dowolnie pęczek bazylii, trybuli lub kolendry
Sól

Przygotowanie
Ugotuj makaron w osolonej wodzie ok. 10 min tak, aby był al Dente. Zahartuj pod zimna wodą.

Do osobnego garnka dodaj Pesto, makaron i podgrzewaj całość kilka minut.

Pokrój ser w kosteczkę i dodaj również do makaronu.

Pomieszaj delikatnie i serwuj. Na wierzchu dodaj uprażone orzechy Pini oraz posiekaną bazylię/ trybulę lub kolendrę.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.