// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //
|
|
// TOSTOWANA DROŻDŻÓWKA Z KARMELIZOWANYMI POMIDORAMI
Dla: 4 osób Czas przygotowania: 15 min
Składniki 8 dużych pajd drożdżówki 8 pomidorów z gałązki, obranych ze skóry i pokrojonych w grube talarki 50 g cukru 2 łyżki miodu akacjowego 1 laska wanilii 40 g masła
Przygotowanie Na patelni rozpuść masło, cukier i miód. Dodaj pokrojone pomidory i pestki wanilii. Podgrzewaj do momentu karmelizowania się pomidorów.
Drożdżówkę stostuj, a na wierzch dodaj pomidory, miętę i polej całość sosem uzyskanym na patelni.
|
|
Wstecz
Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.
Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz -
zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta -
zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła -
kliknij tutaj.