// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// TOSTOWANA DROŻDŻÓWKA Z KARMELIZOWANYMI POMIDORAMI



Dla: 4 osób
Czas przygotowania: 15 min

Składniki
8 dużych pajd drożdżówki
8 pomidorów z gałązki, obranych ze skóry i pokrojonych w grube talarki
50 g cukru
2 łyżki miodu akacjowego
1 laska wanilii
40 g masła

Przygotowanie
Na patelni rozpuść masło, cukier i miód. Dodaj pokrojone pomidory i pestki wanilii. Podgrzewaj do momentu karmelizowania się pomidorów.

Drożdżówkę stostuj, a na wierzch dodaj pomidory, miętę i polej całość sosem uzyskanym na patelni.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.