// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// KREWETKI PO KREOLSKU



Dla: 6 osób
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 10 min

Składniki
600 g dużych krewetek, surowych i obranych z pancerza
200 g śmietany 360
2 łyżki wiórków kokosowych
2 limonki pokrojone w talarki
15 g imbiru obranego
1 chili, oko ptaka, posiekane bez pestki
1 łyżka pieprzu zielonego w zalewie
1 szczypta pieprzu Cayen
Sól

Przygotowanie
Podgrzej piec do temp. 2100C. W miseczce pomieszaj śmietanę, imbir, pieprz i chili. Posól całość. Z folii aluminiowej złóż 6 papilotek. Do każdej z nich powkładaj troszkę przyprawionej śmietany, na to dodaj talarki z limonki, krewetki, przypraw solą i pieprzem cayeńskim. Na wierzchu posyp wiórkami koksowymi i posiekaną kolendrą. Zawiń każdą papilotkę i włóż do pieca na 10 min., a po wyjęciu natychmiast podawaj.


Wstecz



      happyspring 2011-08-22 19:45:07

Mój ulubiony- w parę minut mam ulubione krewetki w najlepszym egzotycznym wydaniu- mega proste i pyszne




Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.