|
// KREWETKI PO KREOLSKU
Dla: 6 osób Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 10 min
Składniki 600 g dużych krewetek, surowych i obranych z pancerza 200 g śmietany 360 2 łyżki wiórków kokosowych 2 limonki pokrojone w talarki 15 g imbiru obranego 1 chili, oko ptaka, posiekane bez pestki 1 łyżka pieprzu zielonego w zalewie 1 szczypta pieprzu Cayen Sól
Przygotowanie Podgrzej piec do temp. 2100C. W miseczce pomieszaj śmietanę, imbir, pieprz i chili. Posól całość. Z folii aluminiowej złóż 6 papilotek. Do każdej z nich powkładaj troszkę przyprawionej śmietany, na to dodaj talarki z limonki, krewetki, przypraw solą i pieprzem cayeńskim. Na wierzchu posyp wiórkami koksowymi i posiekaną kolendrą. Zawiń każdą papilotkę i włóż do pieca na 10 min., a po wyjęciu natychmiast podawaj.
|
|