// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// SAŁATKA GRECKA Z OGÓRKIEM I POMIDORAMI



Dla: 4 osób
Czas przygotowania: 10 min

Składniki:
500 g  pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
1 ogórek zielony, oczyszczony i pokrojony na ćwiartki talarków
1 papryka żółta, oczyszczona i pokrojona na talarki
1 cebula czerwona, pokrojona w piórka
200 g dobrej fety, najlepiej owczej, pokrojonej w kosteczkę
100 g czarnych oliwek
4 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego lub winnego
1 szczypta przyprawy zioła prowansalskie
2 gałązki świeżej mięty
Sól i pieprz

Przygotowanie:
Wszystkie umyte, oczyszczone i pokrojone składniki wymieszaj ze sobą, dodaj ocet, oliwę, świeżo mielony pieprz oraz oliwki i zioła prowansalskie a na wierzchu posyp wszystko posiekaną miętą.

Jest pysznie, zdrowo i szybko.

Smacznego!


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.