|
// SAŁATKA GRECKA Z OGÓRKIEM I POMIDORAMI
Dla: 4 osób Czas przygotowania: 10 min
Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół 1 ogórek zielony, oczyszczony i pokrojony na ćwiartki talarków 1 papryka żółta, oczyszczona i pokrojona na talarki 1 cebula czerwona, pokrojona w piórka 200 g dobrej fety, najlepiej owczej, pokrojonej w kosteczkę 100 g czarnych oliwek 4 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego lub winnego 1 szczypta przyprawy zioła prowansalskie 2 gałązki świeżej mięty Sól i pieprz
Przygotowanie: Wszystkie umyte, oczyszczone i pokrojone składniki wymieszaj ze sobą, dodaj ocet, oliwę, świeżo mielony pieprz oraz oliwki i zioła prowansalskie a na wierzchu posyp wszystko posiekaną miętą.
Jest pysznie, zdrowo i szybko.
Smacznego!
|