// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// WIEPRZOWINA Z IMBIREM



Dla: 4 osób

Składniki:
700 g schabu, pokrojonego na drobne plastry
2 łyżki tartego imbiru
65 g posiekanej, świeżej kolendry
2 łyżki oleju słonecznikowego
150 g cebuli, pokrojonej w piórka
1 (200g) papryka czerwona, pokrojona w paseczki
1 (200g) papryka żółta, pokrojona w paseczki
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu
240 g kiełków sojowych

Przygotowanie
Na początek do dużej miski wrzuć plastry wieprzowiny, tarty imbir i kolendrę. Wymieszaj wszystko dokładnie i zafoliuj. Marynuj w lodowce najkrócej 3 godz. a nawet całą noc. W woku podgrzej olej i podsmaż mięso małymi partiami. Kiedy mięso będzie już złote, zdejmij wszystko i podsmaż obie papryki, cebulę aż wszystko będzie miękkie. Kiedy papryka z cebulą jest już gotowa wrzuć mięso, sos sojowy, ocet i kiełki i delikatnie podsmaż chwilkę, aż wszystkie smaki ładnie się połączą.
Podawaj natychmiast z odrobiną świeżej kolendry.


Wstecz



      brak podpisu 2011-03-12 21:13:44

Przepis wyśmienity ;) Poznałem go 10.03.2010 na Akademii Grillowania - dziś wykonałem u siebie - palce lizać ;)
I co najważniejsze , wyszło dokładnie takie jak pod okiem samego Pascala





Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.