// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// CAPPUCCINO Z SELERA Z KAWIOREM



Dla: 6 osób
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min

Składniki:
120g kawioru lub ikry ze śledzia
1 cebula
1 cytryna
2 szt. białej części pora
1 bulwa selera
1,2l rosołu
200ml śmietany
40g masła
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyj białą część pora, obierz cebulę i selera. Pokrój całość w kosteczkę i dodaj sok z cytryny. Podgrzej masło i duś na początek najpierw cebulę i pora (około 10 min), następnie dodaj selera i zalej wszystko bulionem. Gotuj pod przykryciem jeszcze 20 min., po czym  całość zmiksuj. Dodaj do naszego kremu 100 ml śmietany, przypraw solą i pieprzem  i miksuj ponownie. Resztę śmietany wlej w dużą misę i ubij aż powstanie pianka.

Nasz gorący krem wlej do szklanki na whiski lub do przezroczystej filiżanki, z wierzchu dekorując bitą śmietaną i odrobiną kawioru.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.