|
// CAPPUCCINO Z SELERA Z KAWIOREM
Dla: 6 osób Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 30 min
Składniki: 120g kawioru lub ikry ze śledzia 1 cebula 1 cytryna 2 szt. białej części pora 1 bulwa selera 1,2l rosołu 200ml śmietany 40g masła Sól, pieprz Przygotowanie: Umyj białą część pora, obierz cebulę i selera. Pokrój całość w kosteczkę i dodaj sok z cytryny. Podgrzej masło i duś na początek najpierw cebulę i pora (około 10 min), następnie dodaj selera i zalej wszystko bulionem. Gotuj pod przykryciem jeszcze 20 min., po czym całość zmiksuj. Dodaj do naszego kremu 100 ml śmietany, przypraw solą i pieprzem i miksuj ponownie. Resztę śmietany wlej w dużą misę i ubij aż powstanie pianka.
Nasz gorący krem wlej do szklanki na whiski lub do przezroczystej filiżanki, z wierzchu dekorując bitą śmietaną i odrobiną kawioru.
|