// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// TAGLIATELLE Z MAŁŻAMI, KREWETKAMI I BABY SZPARAGAMI



Dla: 4 osób
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 30-35 min

Składniki
350 g makaronu tagliatelle, ugotowanego al dente
1 kg świeżych małż
60 ml białego wina
Ok. 8 dużych krewetek, Black Tiger
Ok. 120 g baby szparagów
3 ząbki czosnku
2 pomidory, obrane, oczyszczone i pokrojone w kosteczkę
1 pęczek posiekanej, świeżej pietruszki

Przygotowanie
Przygotuj duży garnek i na dużym ogniu gotuj dobrze umyte małże wraz z winem ok. 10 min., cały czas mieszając i bujając garnkiem. Kiedy wszystkie mule są już otwarte wybierz ok. 6 najładniejszych sztuk, które posłużą do dekoracji a resztę przebierz wyrzucając nieotwarte małże. Pozostałe mule oddziel od muszli a wodę z winem przefiltruj.Na patelni rozgrzej oliwę, smaż czosnek i krewetki a kiedy już wszystko jest gotowe dodaj małże i szparagi i podlej całość wywarem z małż. Wszystko należy poddusić razem a następnie wrzucić makaron i wymieszać całość.  Na koniec dodaj kosteczkę z pomidora oraz świeżą natkę pietruszki i wydawaj natychmiast.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.