// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// ŻEBERKA WIEPRZOWE W PRZYPRAWACH I SOSIE BARBECUE



Dla 4 osób

Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych,
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka chili w proszku
2 ząbki czosnku, posiekane
3 łyżeczki octu winnego
6 łyżek oliwy
3 łyżki ketchupu
1 łyżka ostrej musztardy
1 łyżka cukru

Przygotowanie:
W dużej misce wymieszaj paprykę chili z łyżką octu, 2 łyżkami oliwy i posiekanym czosnkiem. Mięso zanurz do marynaty godzinę przed rozpoczęciem grillowania.

Sos barbecue :
Ketchup, 2 łyżki octu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka cukru
Wszystko wymieszaj w misce a otrzymasz sos barbecue.

Wieprzowinę smaż na grillu około 20-25 min i podawaj z zimnym sosem barbecue.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.