|
// ŻEBERKA WIEPRZOWE W PRZYPRAWACH I SOSIE BARBECUE
Dla 4 osób Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych, 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka chili w proszku 2 ząbki czosnku, posiekane 3 łyżeczki octu winnego 6 łyżek oliwy 3 łyżki ketchupu 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka cukru Przygotowanie:
W dużej misce wymieszaj paprykę chili z łyżką octu, 2 łyżkami oliwy i
posiekanym czosnkiem. Mięso zanurz do marynaty godzinę przed
rozpoczęciem grillowania. Sos barbecue : Ketchup, 2 łyżki octu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka cukru Wszystko wymieszaj w misce a otrzymasz sos barbecue. Wieprzowinę smaż na grillu około 20-25 min i podawaj z zimnym sosem barbecue.
|