// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// CHAUD FROID ANANASOWY



Dla: 4 osób
Czas przygotowania: 15min
Czas zapiekania: 15-20min

Składniki:
1 ananas
3 łyżki cukru
50 g masła
200 ml rumu
Sos ananasowy
1 średni ananas
1 łyżka cukru
50ml rumu

Przygotowanie
Zacznij od obrania ananasa. ¼ pokrój na kosteczkę a pozostałą część na ćwiartki, ale krojone wzdłuż.Przygotuj sos ananasowy, czyli zmiksuj niewielkiego ananasa, przecedź, dodaj cukier, rum i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj do sosu kosteczkę z ananasa.

Na patelni rozgrzej masło i podgrzej podłużne ćwiartki ananasa. Dodaj cukier i rum. Zredukuj płyn aż do uzyskania ładnego karmelowego koloru ananasa. Przed podaniem możesz posypać wszystko płatkami migdałów ( ok. 20 g).Przygotuj głęboki talerz. Najpierw dodaj sos, następnie ćwiartki ananasa a na wierz lub z boku kulkę lodów waniliowych lub kokosowych.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.