// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //
|
|
// CHAUD FROID ANANASOWY
Dla: 4 osób Czas przygotowania: 15min Czas zapiekania: 15-20min
Składniki: 1 ananas 3 łyżki cukru 50 g masła 200 ml rumu Sos ananasowy 1 średni ananas 1 łyżka cukru 50ml rumu
Przygotowanie Zacznij od obrania ananasa. ¼ pokrój na kosteczkę a pozostałą część na ćwiartki, ale krojone wzdłuż.Przygotuj sos ananasowy, czyli zmiksuj niewielkiego ananasa, przecedź, dodaj cukier, rum i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj do sosu kosteczkę z ananasa.
Na patelni rozgrzej masło i podgrzej podłużne ćwiartki ananasa. Dodaj cukier i rum. Zredukuj płyn aż do uzyskania ładnego karmelowego koloru ananasa. Przed podaniem możesz posypać wszystko płatkami migdałów ( ok. 20 g).Przygotuj głęboki talerz. Najpierw dodaj sos, następnie ćwiartki ananasa a na wierz lub z boku kulkę lodów waniliowych lub kokosowych.
|
|
Wstecz
Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.
Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz -
zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta -
zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła -
kliknij tutaj.