// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// OWOCE A LA CREME BRULEE



Dla: 4 osób
Czas przygotowania: 20 min

Składniki
400 g owoców ( brzoskwinie, morele, świeże banany, truskawki, maliny lub poziomki) pokrojone w kosteczkę
2 łyżki krupniku
½ łyżeczki cynamonu w proszku
1 jogurt grecki lub bałkański
80 g cukru brązowego

Przygotowanie
Jeśli owoce tego wymagają obierz je ze skórki, a jeśli nie tylko umyj i pokrój drobno. Przygotuj naczynia do Creme Brulee i wypełnij je owocami do połowy wysokości. Zalej odrobiną krupniku, posyp cynamonem, a następnie dodaj jogurtu i wyrównaj delikatnie powierzchnię, czyli zlustruj ją. Posyp całość brązowym cukrem i włóż do piekarnika na opcję grill, na 4-5 min, aby skarmelizować cukier. Jeśli masz palnik kuchenny możesz go użyć, będzie szybciej.

Wydawaj na ciepło.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.