|
// OWOCE A LA CREME BRULEE
Dla: 4 osób Czas przygotowania: 20 min
Składniki 400 g owoców ( brzoskwinie, morele, świeże banany, truskawki, maliny lub poziomki) pokrojone w kosteczkę 2 łyżki krupniku ½ łyżeczki cynamonu w proszku 1 jogurt grecki lub bałkański 80 g cukru brązowego
Przygotowanie Jeśli owoce tego wymagają obierz je ze skórki, a jeśli nie tylko umyj i pokrój drobno. Przygotuj naczynia do Creme Brulee i wypełnij je owocami do połowy wysokości. Zalej odrobiną krupniku, posyp cynamonem, a następnie dodaj jogurtu i wyrównaj delikatnie powierzchnię, czyli zlustruj ją. Posyp całość brązowym cukrem i włóż do piekarnika na opcję grill, na 4-5 min, aby skarmelizować cukier. Jeśli masz palnik kuchenny możesz go użyć, będzie szybciej.
Wydawaj na ciepło.
|