// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// POMIDORY FASZEROWANE WIEPRZOWINĄ I BOCZNIAKAMI



Dla: 4 osób
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 30 min

Składniki
2 posiekane cebule
2 posiekane ząbki czosnku
2 plasterki wędzonej lub peklowanej szynki, pokrojonej w paseczki
400 g mielonego mięsa wieprzowego
Pół pęczka natki pietruszki
8 dużych pomidorów, z wydrążonym środkiem
Oliwa
Masło
125 g posiekanych boczniaków
Sól, pieprz
Przygotowanie
Rozgrzej piec do temp. 200C.

W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż cebulę i czosnek, a kiedy już będą szkliste dodaj boczniaki, szynkę i podsmaż całość.

W osobnej miseczce dodaj pietruszkę i mięso, wymieszaj i dodaj boczniaki razem z szynką, cebulą i czosnkiem i znów pomieszaj całość doprawiając solą i pieprzem. Faszeruj pomidory przykrywając je częścią pomidora z szypułką i piecz ok. 30 – 40 min w zależności od wielkości pomidora.

Podawaj z zieloną sałatą.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.