// TYP DANIA // SMAKI ŚWIATA // CZAS PRZYGOTOWANIA // VIDEO PRZEPISY //


STOPIEŃ TRUDNOŚCI


// ZUPA Z BIAŁĄ FASOLĄ, CZERWONYM PESTO I PISTOU KOLENDROWYM



Dla: 4 osób
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 10 min

Składniki
480 g białej ugotowanej fasoli, typu Jaś
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 cebula biała, drobno posiekana
3 łyżeczki czerwonego Pesto z suszonych pomidorów
3 łyżeczki kolendrowego Pistou
800 ml bulionu drobiowego
2 tosty, pokrojone w kosteczkę i podsmażone na oliwie z oliwek
Natka kolendry do ozdoby
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie
W dużym garnku rozgrzej oliwę, dodaj czosnek na zimny tłuszcz a kiedy zacznie skwierczeć dodaj cebulę i podsmaż, aż będzie szklista. Następnie dodaj fasolę, Pesto i Pistou. Wymieszaj wszystko i podsmaż na wolnym ogniu od 4 do 5 min. Zalej wszystko bulionem drobiowym, zagotuj ponownie ok. 5 min i zmiksuj całość.

Wydawaj w bulionówce, z grzankami i natką kolendry.


Wstecz

Ten przepis nie posiada jeszcze żadnych aktywnych komentarzy.

Tylko osoby zalogowane dodać swój komentarz - zaloguj się.
Jeśli nie posiadasz konta - zarejestruj się.
Jeśli pamiętasz hasła - kliknij tutaj.