|
// ZUPA Z BIAŁĄ FASOLĄ, CZERWONYM PESTO I PISTOU KOLENDROWYM
Dla: 4 osób Czas przygotowania: 15 min Czas gotowania: 10 min
Składniki 480 g białej ugotowanej fasoli, typu Jaś 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 cebula biała, drobno posiekana 3 łyżeczki czerwonego Pesto z suszonych pomidorów 3 łyżeczki kolendrowego Pistou 800 ml bulionu drobiowego 2 tosty, pokrojone w kosteczkę i podsmażone na oliwie z oliwek Natka kolendry do ozdoby 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie W dużym garnku rozgrzej oliwę, dodaj czosnek na zimny tłuszcz a kiedy zacznie skwierczeć dodaj cebulę i podsmaż, aż będzie szklista. Następnie dodaj fasolę, Pesto i Pistou. Wymieszaj wszystko i podsmaż na wolnym ogniu od 4 do 5 min. Zalej wszystko bulionem drobiowym, zagotuj ponownie ok. 5 min i zmiksuj całość.
Wydawaj w bulionówce, z grzankami i natką kolendry.
|