// Blog 10.02.2012




Moi Drodzy,
Z racji tego, że i tak częściej widzymy i słyszymy się na FB gorąco zapraszam Was na mój profil. Zapraszajcie rodzinę, znajomych i przyjaciół. Codziennie nowe przepisy, kilka ciepłych słów i kulinarne ciekawostki:) Do usłyszenia!

[ Komentarze ]

// Blog 17.01.2012




Jak już zapewne sami zauważyliście częstszym gościem jestem na swoim fanpage-u na FB niż u siebie na stronie. Tu kontakt z Wami jest inny, mniej bezpośredni dlatego zapraszam Was serdecznie na mój profil: http://www.facebook.com/#!/pages/Pascal-Brodnicki/151237078233994
Tam możecie podesłać mi swoje przepisy, zapytać o wskazówki czy poczytać najnowsze wieśći z mego świata:) Liczę i czekam na Was:) SU

[ Komentarze ]

// Blog 28.04.2011




Moi Drodzy jak widzicie na mieście połowa ludzi ma przyczepioną chusteczkę do nosa i kicha bez końca. Ostatnio gotowałem dla Polpharmy, podczas konferencji alergologicznej w Wiśle. Sam będąc alergikiem, było mi niezmiernie miło, wziąć udział w tak przyjemnej imprezie. Zaproszeni goście na każdym kroku dawali wyraz swej sympatii do mojej osoby, co było niezwykle sympatyczne i za co bardzo dziękuję. Zresztą zerknijcie na te zdjęcia. Tak oszałamiającej kolejki po autograf, dawno nie przeżyłem.

ZOBACZ ZDJĘCIA

[ Komentarze ]

// Blog 31.01.2011




We francuskim Lyonie odbywał się dwudniowy prestiżowy konkurs kulinarny - Bocuse d'Or, podczas największych targów gastronomicznych Sirha 2011. To już trzynasta edycja tego międzynarodowego konkursu. Najlepsze w świecie ekipy kucharskie z 24 krajów rywalizowały, by zdobyć prestiżowego Złotego Bocuse’a. Tegoroczna edycja konkursu była dla Polaków historyczna, ponieważ po raz pierwszy Polacy mieli okazję brać udział w tak ważnym w świecie gastronomii konkursie. Byli to: Rafał Jelewski oraz Bartosz Budzyński. W tym roku się nie udało, ale już sam udział w konkursie to wielkie wyróżnienie. Jestem podwójnie dumny, ponieważ i Polacy i Francuzi zaznaczyli swą obecność. Nagrodę specjalną za potrawę mięsną otrzymał Jérôme JAEGLE, z Francji. Nic tylko brać przykład.

[ Komentarze ]

// Blog 24.01.2011




http://wiadomosci.mediarun.pl/artykul/media-radio,pascal-brodnicki-w-rmf-fm,9268,4,1,1.html
http://www.rmf.fm/movies/tag,Pascal%20Brodnicki.html
http://www.rmf.fm/au/?a=extra&p=wywiad&idx=20110123-pascal
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/pascal-brodnicki-w-rmf-fm

Chciałem się trochę pochwalić I zachęcić Was do posłuchania audycji z moim udziałem. W każdą sobotę od 10:00 na antenie radia RMF FM. Zajrzyjcie przy okazji na ich stronę a znajdziecie tam instruktarzowe filmiki z moim udziałem. Jeśli macie jakieś propozycje, co chcielibyście zobaczyć zapraszam na bloga lub FB.

[ Komentarze ]

// Blog 10.01.2011




Z Warszawy do Krakowa i z Krakowa do warszawy. Jedyny możliwy i najszybszy transport to mimo wszystko Polskie Koleje Państwowe. Przy takiej pogodzie i szklance na drodze nierozsądnym byłoby ładować się na drogę samochodem. Powinienem Wam powiedzieć, co w trawie piszczy a raczej w Krakowie i jaki był cel mojej podróży, ale już wkrótce usłyszycie, co mnie do Grodu Kraka zagoniło.

Trzymajcie się ciepło i nie chorujcie. Pamiętajcie dużo witamin i ruchu a żaden wirus Was nie doścignie.

[ Komentarze ]

// Blog 03.01.2011




Z Nowym Rokiem wkraczamy Nowym krokiem. Nowe postanowienia, nowe pomysły, aż głowa ciężka. Po solidnym odpoczynku jestem pełen optymizmu i gotowy do pracy i nowych wyzwań. Może z myślą o starym roku mam pytanie. Który przepis najbardziej Wam się podobał?

Dostałem wiele głosów, że Sylwestrowe Łyżeczki były hitem. Czy zgadzacie się z tym? Napiszcie może, co chcielibyście nowego zobaczyć, jakie nowe smaki poznać. Ja chętnie pomogę a jeśli mogę zdradzić to już w tym tygodniu kolejna nowość w zakładce triki. Bądźcie czujni a ja jeszcze raz życzę Wam wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.

[ Komentarze ]

// Blog 28.12.2010




Czy fajerwerki już kupione, kreacje wyprasowane i brokatem upstrzone? Jeśli tak, mam dla Was propozycję nie do odrzucenia. Jeśli zaprosiliście znajomych i organizujecie jakąś szałową imprezę proponuje Wam mój pomysł na przekąski. Zobaczcie sami to nic trudnego. Na łyżeczkę, w odpowiedni sposób układacie to, co akurat macie w lodówce. Na pewno znajdzie się serek, może jeszcze trochę śledzika po Wigilii, czy jakiejś innej pysznej rybki. Skomponujcie swoja własną łyżeczkę. A jeśli chcecie gości zaskoczyć i deserem to nic prostszego. Troszkę serka mascarpone, biszkopty, czyli kolejna odsłona przepysznego deseru o nazwie TIRAMISU. Jestem przekonany, że Wasi goście będą uradowani.

[ Komentarze ]

// Blog 20.12.2010




Święta idą ogromnymi krokami. Czy wszystkie prezenty już kupione? Pomysły na wigilijny stół przygotowane? Dziś przychodzę z pomocą zarówno z przepisami jak i ze świąteczną dekoracją. Spójrzcie na zdjęcia potraw. Może zainspirują Was, aby w tym roku Wasze stoły wyglądały świątecznie, cudnie i wyjątkowo inaczej. Czekam na Wasze choinki. :)

[ Komentarze ]

// Blog 06.12.2010




Ja już po mikołajkowych wypiekach a Wy jak? Mikołaj już Was odwiedził, zostawił coś na parapetach, pod łóżkiem lub w skarpecie? W mojej głowie pomysłów od liku. Myślę nad tym, jakie przysmaki przygotować dla Was na Święta. Tradycyjna kuchnia polska czy francuska? Zawsze mam dylemat . Na koniec wyjdzie, że będzie to coś francuskiego z polską nutą lub polskiego z francuską. Tak czy inaczej wiem, że będzie pysznie.

Bądźcie czujni, już wkrótce przepisy świąteczne.

[ Komentarze ]

/ 1 / 2 / 3 / 4 /